Language:
Maailman suurin backgammon-sali

Backgammon peli – perusasiat

I. Wakefield Johdanto
Olen nauttinut backgammonin pelaamisesta yli 20 vuoden ajan (olen nyt 38). Siihen tutustutti minut eräs albanialainen ystävä, jonka kanssa meillä oli tapana pelata tuntikausia. Näinä alkuvuosina olin vakuuttunut siitä, että jokaiselle arpakuutioiden yhdistelmälle oli olemassa oikea siirto. (Backgammon-koulu puoltaa tätä.) Tiedän nyt, että se ei ole totta, vaan backgammon on riskien peli, jossa joutuu tietämään, milloin riskejä kannattaa ottaa ja milloin ei.

Pelin luominen
Strategiani 9 500 punnan pankkitaseen voittamiseksi (pisteytys 1 720) alkaa jo ennen itse pelin alkamista. Kun lataa pelin itselleen suotuisaksi, tietää olevansa hyvä pelaaja! Kaikki tiedämme toisinaan voittavamme ja toisinaan häviävämme, mutta salaisuus on siinä, miten hävitä vähän ja voittaa PALJON! Luo peli, jonka avulla tämä on saavutettavissa.
Kun tiedät olevasi hyvä pelaaja ja pystyt hoitamaan yli viisi peliä kerralla, mahdollisuutesi voittaa sarja paranevat.

Tuplauskuutio
SUURIEN voittojen saaminen on mahdollista vain manipuloimalla vastustajia tuplauskuution avulla. Monet huonommin sijoittuneet pelaajat kärsivät alemmuuskompleksista. (He eivät anna periksi, sillä se olisi epäonnistumisen myöntämistä.) Sitä on käytettävä hyväkseen: fiksu pelaaja lopettaa, kun hän tietää voitonmahdollisuuksien olevan keskitasoa alhaisemmat hyvää vastustajaa vastaan. Tuplatessa on tehtävä samoin, kun vastustaja yhä uskoo mahdollisuuksiinsa voittaa.

Todennäköisyys
Todennäköisyyksien ymmärtäminen auttaa parantamaan voitonmahdollisuuksia. Yleisin (17 kertaa 36:sta kerrasta) joko suoraan tai epäsuoraan heitetty numero esimerkiksi on kuutonen. Tämä on melkein 50 prosenttia, joten tätä voi kutsua todennäköisyydeksi.
Olemassa on myös liukuva todennäköisyystekijä. Luvuille 5–1 on todennäköistä, että 11 heittoa 36:sta on ykkönen. Kuutosen jälkeen mahdollisuudet pienenevät voimakkaasti, ja luvun 7 mahdollisuus on 6 heittoa 36:sta. Tästä ne pienenevät vielä enemmän, siten että 9:stä eteenpäin millään numerolla ei ole todennäköisyyttä tulla heitetyksi yli 3 kertaa 36:sta.

Ja lopuksi:
Backgammonin pelaaminen Internetissä on loistava tapa oppia peliä ja se voi olla erittäin hyvää viihdettä, mutta itselleni parasta on istua vanhan ystävän kanssa auringossa, kylmä olut kädessä ja harkita elämän haasteita hyvän backgammon-pelin aikana.

Pelata
Backgammon

Lisää backgammon artikkeleita:

Pelata
Backgammon