Language:
Maailman suurin backgammon-sali

Backgammon Yleisiä virheitä

B. Needham Olen pelannut backgammonia yli 20 vuotta, ja näen pelaajien tekevät useita virheitä aika ajoin, joten haluan kertoa niistä. Mielestäni tavallisin virhe on nappuloiden siirtäminen liian kauas liian nopeasti, niin että ne ovat jo lähes poissa pelistä. Ankkurin muodostaminen avausheitolla 6–4 on yleensä virhe, koska vaikka siitä saa arvokkaan sisälautapisteen, siitä joutuu maksamaan liian kalliin hinnan. Näin talletat ongelmia tulevaisuutta varten, rajoitat mahdollisuuksiasi heittäessäsi huonon numeron ja helpotat vastustajan palaamista uudelleen muurilta.

Toinen virhe on liian turvallinen peli. Joudut taistelemaan strategisista kiiloista ja ottamaan laskelmoituja riskejä, koska kuten kaikki tietävät, on lähes mahdotonta pelata olla jättämättä yksittäisiä nappuloita jonnekin. On parempi ottaa pieniä riskejä aikaisin mahdollista suurta palkkiota varten myöhemmin, joten älä jätä asioita odottamaan toivoen, että onni käy luonasi! Tärkeä kiila, joka kannattaa hankkia, on muurikiila (jolla estetään vastustajan karkaaminen kuutosella), mutta epäilemättä kaikkein arvokkaimmat kiilat ovat viidensiä sekä omalla sekä vastustajan sisälaudalla. Jos saat nämä kiilat itsellesi, pystyt yleisesti ottaen hallitsemaan peliä ja vaikeuttamaan ja vaarantamaan vastustajan liikkumista. Jos nappulasi syödään, sinulla on turvallinen paikka, johon voit palata. Tästä syystä sinun kannattaa aina yrittää saada nämä kiilat itsellesi, jos mahdollista, ja estää vastustajaa saamasta niitä. Sinun ei myöskään tällöin tarvitse pelätä joutuvasi saarroksiin ja voit päästä sopimukseen yhden nappulan menetyksestä muiden kanssa, kun joudut tekemään siirtoja.

Pelaajat myös usein kiirehtivät pois turvallisesta ankkurista liian nopeasti, kun vastustajalla on kolme tai useampia sisälautakiiloja. Usein tuloksena on kummankin nappulan menetys, ja joudut katselemaan tuskissasi, kun vastustaja karkaa huonosta asemasta, etkä itse pysty palaamaan. Yleensä on parempi pitää ankkuria niin pitkään kuin mahdollista tässä tilanteessa ja ottaa riskejä muualla, vaikka se merkitsisi yksittäisen nappulan jättämistä. Jos olet kilpailussa jäljessä, sinun ei kannata kantaa huolta nappuloiden menettämisestä, koska vain yksi hyvin ajoitettu syönti saattaa kääntää kaiken päälaelleen.

backgammon Tuplaosuma

Viimeiseksi haluan mainita, että vastustaja kannattaa melkein aina syödä kahteen kertaan, sillä takuuta ei ole siitä, että se hyökkää takaisin. Jos se heittää bogey-luvun, olet yleensä huomattavassa etuasemassa vahvan aseman saamiseksi, mikä pitää vastustajan takajaloillaan monen heiton ajan ellei jopa koko loppupelin ajan.

Kannattaa siis miettiä etukäteen, miten peli mahdollisesti pelataan, olla aggressiivinen, suunnitella eteenpäin, välttää pelin lopussa ongelmatilanteita, ennen kuin niitä sattuu, ja varsinkin olla onnekas! Me kaikki tarvitsemme hyvää onnea, joten jos saat sitä itsellesi ja pelaat hyvän pelin, voitat paljon enemmän pelejä kuin häviät niitä.

Pelata
Backgammon

Lisää backgammon artikkeleita:

Pelata
Backgammon