Language:
Maailman suurin backgammon-sali

Best Backgammon strategiat

A. Danieli
Internet-backgammon on kahden pelaajan peli, jota pelataan laudalla, joka koostuu neljästä osasta tai laudasta, kahdesta sisälaudasta ja kahdesta ulkolaudasta. Kukin lauta koostuu kuudesta vuorottelevasta mustasta ja valkoisesta askeleesta. Kullakin pelaajalla on 15 nappulaa, joka mustia tai valkoisia, ja kaksi arpakuutiota.

Riippuuko tämä peli, joka on saanut lumoihinsa miljoonia harrastajia, pelkästä onnesta? Tuskinpa vain.

Vaikka hyvällä onnella on tietenkin tärkeä rooli, pelaajilla on useita taktisia siirtovaihtoehtoja vastustajan tien tukkimiseksi eri tilanteissa. Voittamiseen tarvitaan asianmukaista suunnittelua ja hyvää onnea.

Seuraavassa on lueteltu useita backgammonissa käytettyjä strategioita:

Building one’s Board

Keskittyy ankkureiden rakentamiseen kotilaudalla. Tällä strategialla on kaksi etua. Rakentamalla ankkureita omalle kotilaudallesi vaikeutat vastustajan pakoa. Toinen etu on, että kun syöt vastustajan yksittäisiä nappuloita, hänen on vaikea saada ne takaisin peliin, mikä estää häntä jatkamasta peliä ja antaa sinulle laudan täydellisen hallinnan.

Combination

Yhdistää rakentamisen ja pakenemisen. Toisin sanoen oman laudan rakentamiseen keskitytään pitäen mielessä kaksi vastustajan kotilaudalla olevaa runner-nappulaa.

Bold Play

Riskien ottaminen jättämällä yksittäisiä nappuloita suojattomaksi luoden näin edullisia asemia tai houkutellen vastustajan syömään. Toisin kuin varovaisessa pelissä, riskien ottaminen saattaa johtaa voittoon, mutta se saattaa myös merkitä pelin häviämistä. Secure Bold -pelillä suojellaan yksittäisiä nappuloita jättämällä muita yksittäisiä nappuloita suojattomaksi vastustajan houkuttelemiseksi.

Escaping

Keskittyy pakenemiseen vastustajan kotilaudalta. Kaksi nappulaasi on vastustajan kotilaudalla. Etusi mukaista on viedä ne pois niin pian kuin mahdollista, varsinkin jos vastustaja rakentaa lautaansa. Kaksi heittoa, joiden avulla voit tehdä sen, ovat 6–5 ja 6–6. Kaikki muut yhdistelmät jättävät kaksi nappulaa laudalle.

Back Game

Useiden ankkureiden luominen vastustajan kotilaudalle estäen häntä näin kotiuttamasta nappuloitaan ja pakottamalla hänet jättämään nappulansa alttiiksi syömiselle.

Safe Play

Keskittyy mahdollisimman harvan yksittäisen nappulan jättämiseen paikalleen. Tällä strategialla pyritään saamaan mahdollisimman monta ankkuria laudalle ja estämään vastustajaa syömästä nappuloita. Tämä strategia ei aina kannata, sillä se ei luo mahdollisuuksia pelin voittamiseksi edes silloin, kun voittaja käyttää tällaisia tilanteita hyväkseen. On pidettävä mielessä, että pitkällä ja väsyttävällä pelillä on riskinsä, ja kun sattumalla on tärkeä rooli, korkea tuplaheitto saattaa auttaa vastustajaa siirtymään ulottumattomiin.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että valitaksesi parhaan backgammon-strategian joudut analysoimaan vastustajan siirrot, jotta pystyt tunnistamaan hänen strategiansa ja käyttämään vastakkaista strategiaa.

Älä unohda arpakuutiota! Toivottavasti ne ovat puolellasi!

Pelata
Backgammon

Lisää backgammon artikkeleita:

Pelata
Backgammon