Language:
Maailman suurin backgammon-sali

Backgammon – voittostrategia

kirjoittanut yakirm Nykyään vallalla olevassa backgammon strategiassa pelaajan runner-nappulat viedään ensin ja sitten saarretaan vastustaja kotikentälle.

Haluaisin kuitenkin ehdottaa hieman erilaista strategiaa. Ensinnäkin on paras yrittää estää vastustaja karkaamasta suurilla numeroilla, kuten kuusi, jopa sillä hinnalla, että yksittäiset nappulat jäävät suojattomiksi. Tämä strategia on tehokas, koska nykyään useimmat pelaajat ajattelevat ensin karkaamista ja vasta sen jälkeen muita tarpeita.

Kun vastustajaa on estetty karkaamasta, hän hermostuu ja muuttaa strategiaansa. Sen jälkeen voit alkaa etsiä pakoreittiä vastustajan kotilaudalta, vaikka se merkitsisi runner-nappuloiden altistamista vaaralle. Vastustaja yrittää syödä nappuloitasi hinnalla millä hyvänsä, jopa niin, että se tulee kalliiksi hänelle itselleen. Saarron aiheuttama paine saa vastustajan tekemään useita virheitä.

Kun olet siirtänyt omat nappulasi, kotiuta ne varoen vastustajan ollessa yhä saarrossa alueellasi. Yritä estää vastustajaa syömästä nappuloitasi eri numeroyhdistelmillä (ellei muita vaihtoehtoja ole). Kotiuttaessasi nappuloita yritä pitää parillinen lukumäärä nappuloita kiiloilla, sillä näin pienennät syömiseksi tulemisen mahdollisuutta.

Kuten kaikki tiedämme, backgammonissa eivät aina kaikki suunnitelmat toimi, ja joskus arpakuutioilla on omat suunnitelmansa. Ratkaisu on kuitenkin olemassa.

Oletetaan, että yrität saartaa vastustajan ja joudut samalla jättämään yksikseen etäisiä nappuloita, jotka syödään. Peli ole aivan vielä ohi. Jos useampi kuin kaksi nappuloistasi on syöty, yritä muodostaa kaksi ankkuria vastustajan kotilaudalle, vaikka se merkitsisi maalitaulujen luomista vastustajalle. Vastustaja todennäköisesti jättää jossakin vaiheessa yksittäisiä nappuloita laudalle, jolloin mahdollisuutesi hänen nappuloidensa syömiseen ja kotilaudallesi palauttamiseen kasvaa.

Pidä kuitenkin mielessä, että backgammoniin kuuluu aimo annos hyvää onnea. Joskus ihmiset joutuvat keskelle hyvän onnen jaksoa eivätkä tiedä mitä tehdä. Jos sinulle joskus käy näin onnellisesti, paras tapa on käyttää se hyväksesi.

Pelata
Backgammon

Lisää backgammon artikkeleita:

Pelata
Backgammon