Language:
Maailman suurin backgammon-sali

Säädä Backgammon strategia

Magounakis
Backgammon on hyvin vanha peli. Muinaiset kreikkalaiset ja roomalaiset pelasivat sitä, ja kuningas Tutankhamonin haudasta Egyptistä on löydetty lauta, jonka oletetaan olleen backgammon-laudan edeltäjä.

Backgammonia on pitkän historiansa aikana kutsuttu eri nimillä. Roomalaiset kutsuivat sitä nimellä Tabulae (pöytä), Tali (pienet kivet), Alea (arpakuutiot) ja Ludus Duodecim Scriptorum (kaksitoistarivinen peli). Makedoniassa sitä kutsuttiin nimellä Plakoto, Ranskassa Tric Trac ja Espanjassa Tables Reales.

Backgammonin voittamiseksi on useita eri strategioita. Koska kaikki pelit kulkevat nopeasti, joudut mukautumaan ja joskus jopa ennustamaan vastustajasi siirtoja!

Alla on joitakin erilaisia pelistrategioita.

RACING POSITION – PURE RACE

Pure race on peli, jossa pelaajilla ei ole kosketusta toisiinsa, kuten mm. tukkimalla kiilan vastustajan kotialueella. Tarkoitus on saada kaikki nappulat kotiin niin pian kuin mahdollista ja saada ne myöhemmin pois laudalta. Tämä strategia saattaa soveltua aloittelijoille.

HOLDING GAME

Holding Game on asemapeliä, jossa muodostat ankkurin (paikan, joka on tukittu kahdella tai useammalla nappulallasi) vastustajasi kotialueella. Päämäärä on – niin pitkään kuin mahdollista – estää vastustajaa viemästä nappuloitaan kotiin.

BLITZ

Blitzin tarkoitus on pitää vastustaja poissa pelistä tukkimalla paikkoja omalla alueellasi, kun vastustajalla on yksi tai useampi nappula muurilla.

BLOCKING GAME

Blocking Game on peliä, jossa vastustajan tie tukitaan eri paikoissa. Paras tukkimistapa on ”prime”, saarto kuudessa eri paikassa.

BACK GAME

Back Game on strategia, jota pelaaja voi käyttää ollessaan kaukana jäljessä toisesta ja luotuaan yhden tai useamman ankkurin vastustajan kotialueelle. Ajatus on odottaa, kunnes vastustaja jättää yksittäisen nappulan suojattomaksi ja sitten syödä vastustajan nappula. Jotta voit myöhemmin estää vastustajaa tuomasta syötyjä nappuloita takaisin, joudut rakentamaan saarron ja mieluiten prime-saarron vastustajan kotialueelle.

Pelata
Backgammon

Lisää backgammon artikkeleita:

Pelata
Backgammon