Language:
Maailman suurin backgammon-sali

Backgammon – Suositeltava Moves

R. Sade Kaikki riippuu paikasta

Kuinka usein olet huomannut pelin aikana syyttäväsi arpakuutioita koettelemuksistasi? Jotta voit välttää tällaiset tilanteet, on tärkeää huomata, että toisin kuin sattumaan perustuvissa peleissä, backgammon perustuu pelaajan kykyyn luoda laskelmoitu strategia vaihe vaiheelta.

Luonnollinen taipumus on saada niin paljon kiiloja itselleen kuin mahdollista ja jättää harvoja yksittäisiä nappuloita avoimeksi. Vaikka tämä on oikea ajattelutapa, siihen ei kannata tarttua. Kiilojen saaminen ja nappuloiden asettaminen niille syöntien estämiseksi rajoittaa mahdollisuuksia saavuttaa lopullinen päämäärä, joka on nappuloiden kotiuttaminen ennen vastustajaa.

Päämäärä on luoda mahdollisuuksia eikä vain voittaa kiiloja. Yksittäisten nappuloiden avulla pystyt usein rakentamaan laadukkaita ankkureita kotilaudallesi ja näin luomaan lisää mahdollisuuksia vastustajan yksittäisten nappuloiden syömiseksi. Klassinen esimerkki on avausheitto 3–2 tai 1–4, joka aiemmin pelattiin 12–17. Nykyään alkaa jo olla selvää, että vaikka tällä siirrolla estetään syödyksi tuleminen, se rajoittaa suuresti seuraavien siirtojen mahdollisuuksia.

Jos uskallat jättää yksittäisiä nappuloita laudalle pelin alussa, etuaseman rakentaminen pelin kuluessa on yleensä helpompaa. Pelin alussa vastustaja ei ole vielä rakentanut laatuankkureita ja hänen kotilautansa on suojaton. Voit tästä syystä tuoda syödyt nappulasi melko helposti takaisin käyttäen samalla hyödyksi yksittäisiä nappuloitasi omien laatuankkureittesi rakentamiseksi.

Pidä mielessä, että arpakuutiot eivät määritä pelin lopputulosta. Luomillasi mahdollisuuksilla pystyt valitsemaan hyviä siirtoja useiden numeroyhdistelmien joukosta.

Kyky tasapainotella peliin kuuluvaa riskiä jättämällä yksittäisiä nappuloita paikalleen ja rakentamalla laatuankkureita kanssa auttaa sinua pelaamaan paremmalla itsevarmuudella. Nähdessään itsevarmuutesi ja strategiasi siirtojesi taustalla vastustaja ei uskalla ottaa riskejä rajoittaen omia mahdollisuuksiaan pelin aikana. Kun vastustaja ymmärtää, että olet valmis ottamaan toistuvia riskejä jättämällä lisää yksittäisiä nappuloita paikalleen, syömällä enemmän nappuloita ja saamalla itselleen laatukiiloja, hän pelaa varovaisemmin vaikeuttaen pelin kehittymistä.

Pelata
Backgammon

Lisää backgammon artikkeleita:

Pelata
Backgammon