Language:
Maailman suurin backgammon-sali

Backgammonin säännöt

Kaikki backgammonin säännöt, pelin tavoite, tuplauskuutio, kotiuttaminen, Crawford-sääntö ja siirrot. Opi backgammonin säännöt terävöitä pelitaitojasi ja alota backgammonin voittaminen!

Kokeile Play65™ käyttöympäristöä napsauttamalla ja lataa Backgammon ilmaiseksi

Pelaa backgammonia napsauttamalla tästä!

Pelaa backgammonia napsauttamalla tästä!

Backgammon Flash Peli
no download

Pelaa backgammonia leikkirahalla

Pelaa ja opi Backgammonia huvin vuoksi ja paranna pelitaitojasi. Kun olet oppinut pelin perusteet, voit siirtyä ylöspäin ja pelata oikealla rahalla.

Pelaa backgammonia oikealla rahalla

Backgammonia pelataan Play65™ täsmälleen samalla tavoin kuin todellisessa elämässä. Tapaat lisäksi jännittäviä ihmisiä eri puolilta maailmaa ja pelaat heitä vastaan oikealla rahalla.
Ennen kuin voit pelata oikealla rahalla, sinun on talletettava rahaa tilillesi.
Oikealla rahalla pelaamisen voi aloittaa kahdella tavalla rahatalletuksen jälkeen; voit liittyä jo käynnissä olevaan pöytään tai luoda uuden pöydän. Molemmissa tapauksissa panos sisältyy peliin ja voittaja saa kaiken ja maksaa vain pienen maksun.
Napsauta tästä ja voit nähdä välityspalkkiomme oikealla rahalla pelattavissa peleissä.

Sarjat (ottelupelit) ja yksittäiset pelit (rahapelit)

Suorassa pelissä on kaksi pelimuotoa:

Sarjapelit (ottelupelit) – Kahden pelaajan välinen sarja, joka päättyy, kun toinen pelaajista on kerännyt sovitun, kiinteän pistemäärän. Jokaisessa pelissä voitettu pistemäärä on tuplauskuution arvo kerrottuna voittotyypillä (voitto gammonilla on kahden pisteen ja voitto backgammonilla kolmen pisteen arvoinen).

Yksittäispeli (Rahapeli) – Normaali kilpailumuoto, jossa pelit pelataan itsenäisesti. Jokaisessa pelissä häviäjä maksaa voittajalle sovitun alkupanoksen kerrottuna tuplauskuution arvolla sekä voittotyypillä (kaksi gammonissa ja kolme backgammonissa).

Pelikellot

Play65™ backgammonissa on kaksi kelloa

Move Timer – tämä kello näyttää aikaa, joka sinulla on siirtoa varten. Se lähtee uudelleen joka siirron jälkeen. Jos aika kuluu loppuun, Global Timer -kello alkaa laskea aikaa.

Global Timer – tämä kello alkaa laskea aikaa vasta sitten, kun Move timer -kello on käynyt loppuun. Global timer -kello on asetettu mittaamaan aikaa koko pelille.

Pelin katkeaminen ja pelin jatkaminen

Jos pelisi katkeaa, sinulla on viisi minuuttia aikaa kytkeytyä uudelleen ja jatkaa peliä. Kirjaudu uudelleen sisään ja katkennut pelisi jatkuu automaattisesti.Jos et kirjaudu sisään viiden minuutin kuluessa, peli analysoidaan (käyttämällä BGBlitziä) ja raha jaetaan analyysin perusteella.

Tuplauskuutio

Backgammonia pelataan sovitusta summasta (tai pistemäärästä turnauspelissä). Kun pelaaja huomaa, että hänellä on riittävän edullinen asema, hän voi ehdottaa tuplausta panokselleen. Hän voi tehdä niin ainoastaan kierroksensa alussa tai ennen arpakuution heittämistä. Pelaaja, jolle tuplausta ehdotetaan, voi kieltäytyä, jolloin hän luovuttaa ja maksaa alkuperäisen panoksen. Muutoin hänen täytyy hyväksyä tuplaus ja pelata uusilla, korkeammilla panoksilla. Tuplauksen hyväksyjästä tulee kuution haltija ja ainoastaan hän voi ehdottaa seuraavaa tuplausta.

Tämä jälkeen saman pelin tuplauksia kutsutaan uusintatuplauksiksi. Jos pelaaja kieltäytyy uusintatuplauksesta, hänen on maksettava summa, joka oli panoksena ennen uusintatuplausta. Muutoin hänestä tulee kuution uusi haltija ja peli jatkuu kaksinkertaisilla panoksilla. Uusintatuplauksilla voidaan nostaa alkuperäistä summaa 64 kertaa.

Beaverit

Yksittäispelissä (leikkirahalla) on valinnainen sääntö, jonka mukaan pelaaja voi välittömästi tehdä uusintatuplauksen (beaver), kun hänelle on esitetty tuplausta, jolloin tuplauskuution omistus säilyy ennallaan. Alkuperäisellä tuplaajalla on mahdollisuus hyväksyä tai hylätä ehdotus, kuten normaalituplauksessa.

Pelin tarkoitus

Pelin tarkoituksena on, että jokainen pelaaja tuo nappulansa kotikentälle ja sitten kotiuttaa ne pois laudalta. Ensimmäinen pelaaja, joka saa nappulansa pois pöydältä, on voittaja.

Syöminen ja siirtäminen

Ruutua, jossa on yksi jomman kumman värinen pelinappula, kutsutaan uhanalaiseksi. Jos vastustajan nappula linnoittaa uhanalaisen ruudun, tässä ollut nappula joutuu syödyksi ja siirretään muurille. Aina kun pelaajalla on yksi tai useampia nappuloita muurilla, hänen on pyrittävä siirtämään nämä (tämä) nappula(t) vastustajan kotikentälle. Pelinappulaa liikutetaan siirtämällä se avoimeen ruutuun heitetyn arpakuution toisen silmäluvun osoittaman luvun verran. Esimerkiksi, jos pelaaja heittää 4 ja 6, hän voi siirtää pelinappulaa joko neljä tai kuusi pistettä vastustajan kentällä, ellei kyseisessä ruudussa ole kahta tai useampaa vastustajan nappulaa. Jos kumpikaan ruutu ei ole vapaana, pelaaja menettää vuoronsa. Jos pelaaja pystyy siirtämään joitakin pelinappuloistaan, mutta ei kaikkia, hänen on siirrettävä mahdollisimman monta ja sitten hän menettää loput vuorostaan. Kun pelaajan kaikki nappulat ovat laudalla, mahdolliset käyttämättömät arpakuution numerot on käytettävä.

Kotiuttaminen

Kun pelaaja on siirtänyt kaikki viisitoista pelinappulaansa kotikentälleen, hän voi aloittaa kotiuttamisen. Pelaaja kotiuttaa pelinappulan heittämällä numeron, joka vastaa nappulan ruutua ja siirtämällä sen sitten pois kentältä. Jos heiton osoittamassa ruudussa ei ole pelinappulaa, pelaajan on tehtävä laillinen siirto arpakuution suuremman luvun määräämällä nappulalla. Jos suuremman luvun osoittamassa ruudussa ei ole nappulaa, pelaaja voi poistaa nappulan numeroltaan seuraavaksi suurimmasta ruudusta. Pelaajan ei ole pakko kotiuttaa, jos hän voi muutoin tehdä laillisen siirron. Pelaajan kaikkien nappuloiden on oltava kotikentällä, ennen kuin hän voi kotiuttaa. Jos nappula syödään kotiuttamisen aikana, pelaajan on tuotava se takaisin kotikentälleen, ennen kuin hän voi jatkaa kotiuttamista.

Automaattiset siirrot

“Automaattiset siirrot” antaa sinulle mahdollisuuden liikuttaa nappuloita automaattisesti aina silloin kun siirto on pakotettu.

*Huomaathan, että jos vuoron kaikki siirrot ovat pakotettuja ja tämä vaihtoehto on valittu, vuoro päättyy ja vaihtuu takaisin toiselle pelaajalle tehtyään pakotetut siirrot automaattisesti.

Gammon ja backgammon

Jos hävinnyt pelaaja on pelin lopussa kotiuttanut vähintään yhden nappulansa, hän menettää vain tuplauskuution osoittaman arvon verran (alkuperäinen panos tai yksi piste, jos ei ole tuplattu). Jos häviäjä ei kuitenkaan ole kotiuttanut yhtään nappulaansa, hän häviää gammonilla ja menettää kaksinkertaisena tuplauskuution arvon. Jos häviäjä ei ole kotiuttanut yhtään nappulaa ja hänellä on lisäksi nappuloita muurilla tai vastustajan kotikentällä, hän häviää backgammonilla ja menettää kolminkertaisena tuplauskuution arvon.

Välitysmaksut oikealla rahalla pelattaessa

Provisio otetaan lopullisesta voittosummasta (voittaja maksaa molempien pelaajien puolesta)

{content}.1 – {content}.49 : ¢3

Vain pelattaessa backgammonia netissä summalla, joka on alle {content}.5, provisio on kiinteät ¢3 jokaista pelaajaa kohti.

{content}.5 ja yli : 6.5%

Esimerkki: Joe ja Alex pelaavat pelin, jonka alkusumma on ja Alex voittaa.
.7 lisätään Alexin saldoon ja vähennetään Joen saldosta (provisio on ¢65 x 2 = .3).

* Sama sääntö pätee näihin pelityyppeihin : Yksinpeli, Dark Roomissa pelattavat sarjat tai pelit.

* Turnausten provisiot näkyvät osallistumismaksuissa.

* Koska puolen sentin veloittaminen ei ole mahdollista, pienempien summien pelien provisio voidaan pyöristää yksi senttiä ylöspäin (1 senttiin asti).

Rajoitukset

  • Et voi pelata jos asut Yhdysvaltojen Arizonassa, Connecticutissa, Floridassa, Louisianassa, Montanassa tai Vermontissa tai jossakin muussa osavaltiossa tai territoriossa, jonka lain mukaan et ole oikeutettu osallistumaan tähän peliin etkä saamaan siitä voittoja tai palkintoja.
  • Voit avata vain yhden tilin yhtä henkilöä, tietokonetta tai osoitetta kohti.
  • On kiellettyä käyttää mitään ohjelmaa tai laitteistoa pelin avustamiseen. Sivustolla valvotaan tällaisten kiellettyjen apukeinojen käyttöyrityksiä, ja tilisi lopetetaan välittömästi, mikäli tällaista käyttöä havaitaan.
  • On kiellettyä neuvotella tai antaa apua muille pelaajille pelin aikana keskustelupalstalla tai millään muulla tavalla.
  • On kiellettyä hävitä tarkoituksella tai yrittää muulla tavoin vaikuttaa omaan pistetilanteeseensa tai saavuttaa kilpailuetua.
  • On kiellettyä siirtää tarkoituksellisesti rahaa tilien välillä.
  • On kiellettyä ahdistaa muita pelaajia tai lähettää paheksuttavaa materiaalia, jossa käytetään loukkaavaa kieltä.
  • On kiellettyä lähettää roskapostia tai viestejä, jotka sisältävät (rajoituksetta): (i) sähköpostia vastaanottajalle, joka ei ole sitä pyytänyt (ii) toistuvia keskusteluun kuulumattomia viestejä (iii) tavara- tai palvelupyyntöjä.
  • On kiellettyä katkaista peli tarkoituksella tai antaa Global timer -kellon käydä loppuun..

SIVUSTO VALVOO LUETELTUJEN RAJOITUSTEN NOUDATTAMISTA, JA MIKÄLI YRITYS KATSOO JOTAKIN KIELLETTYÄ TOIMINTOA HARJOITETUN, SE LOPETTAA RIKKOJAN TILIN VÄLITTÖMÄSTI SIITÄ ILMOITTAMATTA.

Jos tilisi lakkautetaan, jäsenyytesi sivustolla peruutetaan; et pääse enää jäseneksi etkä ole oikeutettu osallistumaan mihinkään peleihin.