Language:
Maailman suurin backgammon-sali

Backgammon strategiat

A. Beckman Jotta backgammonissa voittaa, sinulla on oltava hyvää onnea, kuten kuka tahansa pelaaja voi kertoa. Pystyt kuitenkin parantamaan mahdollisuuksiasi paljon valitsemalla oikean strategian.

Valitse strategiasi pelin alkuvaiheissa eli suunnilleen ensimmäisen, toisen tai kolmannen arpakuution heiton aikana, koska joudut pelaamaan parhaalla mahdollisella tavalla kunkin arpakuutioyhdistelmän kanssa. Olemassa on useita perusstrategioita, joilla kaikilla on hyvät ja huonot puolensa. Olen valinnut kaksi päästrategiaa:
Sprint-strategia
Tämä strategia perustuu nappuloiden viemiseen kotiin niin nopeasti kuin mahdollista1 kiinnittämättä erityistä huomiota saartojen2 leviämiseen pitkin lautaa. Kauimmaisilla nappuloilla aloitetaan ja vähitellen lähempänä olevat ohitetaan vahvistamatta saartoa1. Tämä strategia toimii hyvin, kun aloitat luvuilla 6*6 tai 4*4, jotta pystyt siirtymään pitkiä matkoja joutumatta tarpeettomasti vaaraan tulla syödyksi. Voit tietenkin valita tämän strategian ilman näitä noppalukemiakin, mutta muista tällöin kulkea varovasti ja ottaa huomioon syödyksi tulemisen riski. (On suositeltavaa jättää enintään yksi tai kaksi nappulaa syömiselle alttiiksi.) Tämän strategian etu on, että jos hyppäät vastustajan nappulan ylitse hänen rakentaessaan saartoja2, hänellä ei ole aikaa saada sinua kiinni, jolloin voit voittaa. Vaarana on tulla syödyksi ja jäädä sitten kiinni vastustajan saartoon. Toinen mahdollisuus on jäädä alttiiden, yksittäisten nappuloittesi luokse, jolloin vaarana on juuttua paikalleen vastustajien saartojen taakse.

Fortification-strategia
Tässä strategiassa keskitytään saarron1 vahvistamiseen tai tukossarjan luomiseen vastustajan kiinni ottamiseksi ja vangitsemiseksi, jolloin itse olet vapaa liikkumaan laudalla. Jos pystyt tekemään kuusi saartoa2 peräjälkeen, vastustajasi ei pääse läpi ja voit tehdä mitä haluat pelissä, kunnes joudut avaamaan tien. Klassisia yhdistelmiä tämän strategian valitsemiseksi ovat 1*3, 1*6 ja 1*1. Ihanteellisessa tilanteessa pystyt sulkemaan ensimmäiset kuusi paikkaa saartosi1 sisäpuolelle, kun ulkopuolella3 on yksi tai kaksi vastustajan nappulaa. Tällöin mahdollisuutesi pysäyttää vastustaja saattavat olla paremmat. Tämän strategian haitta on, että jollet pysty syömään vastustajan nappulaa, kulutat paljon aikaa tukosten rakentamiseen, ja joudut ottamaan kiinni vastustajan, joka on jo mennyt ohitsesi. Kilpailijan jäädessä kiinni vahvistaessaan saartoaan1 ja joutuessaan avaamaan sen, joudut ehkä asettamaan yksittäisiä nappuloita vaaraan, jolloin tilanne muuttuu käänteiseksi. Tämä tarkoittaa sitä, joudut kiinni vastustajan saartoon1. Tämän tilanteen välttäminen tarkoittaa sitä, että joudut huolella harkitsemaan tulevia vaaratilanteita ja pian siirtämään nappuloitasi sen mukaan saartojesi hajottamisen jälkeen.

Näistä strategioista on tietenkin variaatioita, joissa ne yhdistyvät eri tavoin. Viisainta on yrittää ymmärtää vastustajan valitsema strategia ja vastata sen mukaisesti. Jos vastustaja yrittää kiirehtiä, sinun on syötävä hänen nappuloitaan joka tilaisuudessa sulkien hänen pakoreittinsä, ja jos hän yrittää pysäyttää sinut saarroilla, sinun on varmistettava, ettei mikään nappuloistasi ole vaarassa tulla syödyksi kulkiessasi eteenpäin. Samaan aikaan sinun on yritettävä saada vastustajasi kiinni omiin saartoihisi.

    1- Paikka laudalla, johon yrität siirtää nappulasi
    2- Tarkoittaa kahta tai useampaa nappulaa samalla kiilalla, jolloin niitä ei voi syödä.
    3- Syödyt nappulat odottavat muurilla palaamista laudalle.
Pelata
Backgammon

Lisää backgammon artikkeleita:

Pelata
Backgammon